Functional Stability Training

Vanaf 1 oktober 2014 t/m maart 2015 organiseert AV '56 functional stability trainingen speciaal voor hardlopers. De trainingen vinden plaats in sportzaal de Spinne in Goes-Noord, elke woensdagavond van 19:30-20:30 uur. De trainingen worden beurtelings verzorgd door Jan Waltz en Jos den Hollander

Voor wie?

In principe kan iedereen er aan mee hoewel we specifiek lopers als doelgroep hebben. Na de warming-up zal eerst een blok core stability oefeningen worden gedaan met behulp van een fitnessmat. Daarna worden in circuitvorm een aantal functionele oefeningen gedaan met behulp van bank, wandrek, kast, trampoline, medicinbal, fitnessbal en elastieken. Het is geen conditietraining! Tot besluit doen we een cooling-down. We hebben de training zo ingericht dat iedereen kan meedoen dus zowel wedstrijdatleten als recreanten. Later kunnen we voor degenen die dat willen, de oefeningen zwaarder maken.

Waarom?

Tijdens het hardlopen is het belangrijk dat je lichaam in de juiste houding blijft. De Core Stability oefeningen versterken de spieren die het lichaam in een stabiele positie houden tijdens het lopen. Verder voorkomt het blessures waardoor je meer plezier in het hardlopen houdt. De functionele oefeningen verbeteren kracht, coördinatie en stabiliteit die nodig is bij het hardlopen.

 

crossover-step-up-2014.jpg

 

Wanneer en waar?

Op de woensdagavond vanaf oktober 2014 t/m maart 2015, De eerste training is op 1 oktober en vindt plaats in sportzaal de Spinne in Goes-Noord. De training begint exact om 19:30 uur en duurt tot 20:30 uur. De training gaat elke week door dus ook in de vakanties behalve op 24 december en 31 december.

Praktisch

Even een paar huishoudelijke mededelingen:

  • Om de oefeningen te kunnen doen is het noodzakelijk dat je een fitnessmatje hebt en dat meeneemt naar de zaal. In de zaal zelf zijn geen matjes. Je kunt zo'n fitnessmatje aanschaffen bij Perry Sport of een andere sportwinkel zoals sport2000. Het matje kost ongeveer 15 euro maar je hebt er enorm veel plezier van als je 'm bij deze trainingen gebruikt en natuurlijk is hij ook te gebruiken voor oefeningen thuis. Natuurlijk kun je ook elders een matje kopen. Bij de Aldi of Lidl zijn ook regelmatig aanbiedingen.
  • Het is niet toegestaan de zaal te betreden op schoenen met zwarte zolen.
  • Zorg dat je voor 19:30 uur binnen bent want we draaien daarna de deur op slot zodat onze spullen veilig in de kleedkamers liggen.

 

Als je wilt meedoen geef je dan op via e-mail corestability@av56.nl

Ook niet-leden kunnen meedoen. Zij betalen voor de 24 geplande trainingen €40, kontant te voldoen bij de eerste les.