Tegenwoordig wordt de oudejaarsbijeenkomst van onze vereniging (na de Oliebollenloop) opgeluisterd door een wetenswaardige quiz. Wie de bijeenkomst bijwoont (en dat waren er dit jaar nogal wat!) komt zo een heleboel dingen over de vereniging te weten. Van nutteloze feitjes tot klassieke kost.

Ook afgelopen oudjaarsdag had onze voorzitter Cees-Jan Berman weer een mooie, vaak ludieke quiz in elkaar gedraaid. Met grappige beelden en humoristische vragen. Veel leden van de vereniging kwamen in die vragen ‘aan de beurt’. Wie in het voorbije jaar trouw onze site had gelezen, kon echter een heleboel antwoord kennen.

Heb je ooit geweten, hoeveel medailles de AV’56-atleten behaalden op het Zeeuws Kampioenschap van dit jaar? En hoeveel wedstrijdkilometers onze ultraloopster Leonie Ton vorig jaar in totaal heeft gelopen? En hoeveel AV’56’ers er bij het Stratencircuit 2019 (na de zeven wedstrijden) een eerste prijs haalden? En wat er op de dag van de officiële baanheropening door de lucht vloog?


Géén polsstokspringers

Om met de laatste vraag te beginnen: vrijwel iedereen dacht (uiteraard) dat ‘polsstokspringers’ het goede antwoord was. Maar in de vraag stond ook de toevoeging ‘tijdens de officiële opening’. En dan moest het antwoord zijn: ‘een partytent’. De tent werd door de wind weggeblazen op het openingsmoment. De polsstokspringers kwamen pas ná de officiële opening aan de beurt.

Tja, en zo waren er meer instinkers. Welk lid wordt binnenkort lid van verdienste van AV’56? ‘Jan Fraanje’, riep iedereen, omdat er een paar dagen eerder op de site een artikel was verschenen, waarin gemeld werd, dat Jan 60 jaar lid was van AV’56. Instinker! Het was immers Frank Bakker, die bij de officiële heropening van onze gerenoveerde baan van het bestuur te horen kreeg, dat hij voor al zijn werk voor de club lid van verdienste zal worden, te benoemen op de algemene ledenvergadering (ALV) van maart.

En over de cijfertjes: Leonie Ton liep vorig jaar liefst 5900 wedstrijdkilometers, exclusief haar trainingsafstanden. En onze AV’56-atleten sleepten bij het Zeeuws Kampioenschap vorig jaar maar liefst 67 medailles in de wacht. En bij het Stratencircuit 2019 eindigden 7 AV’56’ers in hun leeftijdscategorie als eerste.

Wie de luchtige, maar wetenswaardige vragen (en de antwoorden) nog eens rustig wil doorlezen, kan HIER klikken.

quiz_2019.jpg

FOTO: Zo werd de quiz op het scherm aangekondigd.

 

Share this post