De 3e Onderlinge Testloop van AV’56 kende een bijzondere startlijst. Er hadden zich onder anderen drie Jacquelines ingeschreven, die alledrie een verwachte eindtijd van 43.00 min. hadden opgegeven. Ze mochten dus ook direct elkaar starten.

Alle drie dames beweerden bij hoog en bij laag, dat ze onafhankelijk van elkaar hadden ingeschreven, dat er geen onderling overleg was geweest en dat het opgeven van identieke eindtijden puur toeval was.

In elk geval was het een unicum, dat bij zo’n soort loop drie Jacquelines direct na elkaar mochten starten. (Nou ja, 2 Jacquelines en 1 Jacquelien). Je zou verwachten, dat de drie dames dan ook exact dezelfde tijd op de klok brengen. Nou, dat scheelde niet veel! Ze kwamen als 36e, 37e en 38e over de finish. Hun tijden: Jacquelien Smit 40.12 min, Jacqueline de Bondt 40.20 min en Jacqueline Meijers 40.41 min.

Van alle deelnemers was trouwens Tim Kramer de snelste (27.49 min), gevolgd door Wilko de Vos, Bart Verhaeghe, Jostein Decorte en Gijsbert Elstgeest.


Dit keer een Sasloop

De 3e Onderlinge Testloop van onze vereniging was op dezelfde leest geschoeid als de vorige twee. Alleen het parcours was dit keer elders: gekozen was voor het parcours van de Sasloop, die gewoonlijk begin juni wordt gehouden. Maar ja, dit jaar niet… De afstand was zoals gebruikelijk 7,6 km.

De start was vanwege de ruimtelijke problemen gesitueerd op het parkeerterrein van de Schenge-ingang Noord, en niet langs het havenkanaal. Daardoor moest het keerpunt ook verplaatst worden: niet op de Oosterscheldedijk, maar naast de jachthavens. Het aantal deelnemers was (door vakanties) minder dan bij de eerste twee lopen in Kruiningen.


4e en 5e Testloop in augustus

De volgende twee Onderlinge Testlopen van AV’56 zijn voorzien op de vrijdagavonden 14 augustus en 28 augustus. Op de eerste avond wordt er weer een ‘Sasloop’ gehouden (7,6 km). Op de tweede avond wordt een parcours uitgezet in de Wilhelminapolder ten noorden het dorp. Dan is er keus uit twee afstanden: 5 km of 10 km.

De uitslag van deze 3e Onderlinge Testloop is HIER te vinden. Een beknopte fotoserie staat HIER.

 

 

FOTO: Wim Bos neemt het keerpunt bij het Goese Sas.

 

FOTO: Marcel Traas passeert Wilhelminadorp op de terugweg naar Goes. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post