Voor onze eigen jeugd (pupillen en junioren) wordt op zaterdagmiddag 29 augustus vanaf 13.00 uur een speciaal onderlinge oefenduel op de baan gehouden. Voor de pupillen is dat in meerkampvorm. De junioren bekampen elkaar op losse onderdelen.

De Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) van onze vereniging heeft voor de volwassenen voor deze zomer een aantal van vijf Onderlinge Testlopen georganiseerd, op 28 augustus de laatste. Omdat ook onze jeugdige leden van AV’56 het hele voorjaar en de hele zomer al zonder wedstrijden zitten, is ook voor hen een Onderling Oefenduel op het programma gezet.

Uiteraard zal tijdens de onderlinge krachtmetingen sprake zijn van een wedstrijdgevoel, maar de WTC spreekt liever van een ‘training met prestatiemeting’ dan van een ‘wedstrijd’.

De oefensessie is overigens omgeven met verregaande hygiënemaatregelen, die allemaal tot doel hebben, verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo sluit de inschrijving al vrij vroeg (woensdagavond 26 augustus te 18.00 uur). Na-inschrijven is niet mogelijk. Dat strenge inschrijfregime hangt samen met vooraf toekennen van de startnummers, gereedmaken en het toesturen van een bericht met dat nummer zodat deze ‘coronaproof’ uit te reiken zijn.

Ook bijzonder is de registratie van de begeleiders van de pupillen en de junioren. Voor elke deelnemer/deelneemster die inschrijft, wordt slechts één begeleider (ouder, of anderszins) toegestaan. Ook die moet zich vooraf aanmelden zodat deze ook geregistreerd wordt als aanwezige. Dat wordt op de website mogelijk gemaakt.  En altijd geldt: heb je klachten, blijf dan thuis!

Deze procedure lijkt omslachtig, maar ze wordt voorgeschreven door de overkoepelende Vereniging Zeeland Atletiek (VZA). De gezamenlijke Zeeuwse atletiekverenigingen hebben daarover consensus.

Verder gaan strenge richtlijnen gelden voor het ontsmetten van materiaal (startblokken, kogels, ballen, speren) door de deelnemende atleten zélf. De ontsmettingsmiddelen worden door de vereniging ter beschikking gesteld. Neemt men niet deel aan een onderdeel, dan wordt men als toeschouwer beschouwd en dient men (indien van toepassing) de gepaste afstand tot elkaar te bewaren.

Bovenstaande is te beschouwen als een vingeroefening voor het ‘Zeeuws kampioenschap voor pupillen individueel’, dat AV’56 op 19 september mag organiseren. Ook dan gelden die stringente maatregelen en wordt een ingangscontrole toegevoegd (laatste check). In- en uitgang worden dan van elkaar gescheiden.

Dan weten we allemaal alvast, hoe het werkt!

 

 

ondoefcor 2020

FOTO: Een deel van de jeugd van AV’56. De foto werd vorig jaar genomen in Zierikzee, op de baan van Delta Sport. (Foto: AV’56).

 

Share this post